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삼시세끼(FOOD LIFE)

맛있는 깍두기 만드는 법 깍두기 레시피(How to make delicious kkakdugi recipe)

by kogossip 2022. 10. 4.

깍두기(cubed radish kimchi)

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오늘은 깍두기를 만들어 볼 겁니다.

깍두기는 순댓국, 설렁탕, 곰국 등 국밥에는 필수이지요. 또라면 먹을 때 없으면 아주 섭섭하답니다

한국음식의 대표라고 할 수 있습니다.

 

재료 먼저 준비해 봅니다

 

무 큰 거 2개(사람 팔뚝 만한 것), 대파 2개, 양파 1개, 사과 4분의 1개, 배 2분의 1개, 붉은 고추 8개, 찬밥 반 그릇, 마늘 다진 거한 컵, 생강 다진 것 1T 스푼, 멸치액젓 1컵, 새우젓 1컵, 고춧가루 2컵, 매실액 4분의 1컵, 사골국물 200g, 소주 반 병, 뉴슈가 1T 스푼, 소금 1컵

 

We're going to make kkakdugi today.

Kkakdugi is a must for rice soup such as sundae soup, seolleongtang, and gomguk. It's very disappointing if you don't have ramen when you eat it
I can say that he is the representative of Korean food.

Let's prepare the ingredients first

2 large radishes (about the size of a human forearm), 2 green onions, 1 onion, 1 quarter of an apple, 8 red peppers, 1 half bowl of cold rice, 1 cup of crushed garlic, 1 T spoon of ginger, 1 cup of anchovy sauce, 1 cup of salted shrimp, 2 cups of red pepper powder, 1 cup of plum juice, 200g of beef bone soup, 1 half bottle, 1 T-spoon of salt

 

 

재료준비(Material preparation)

 

1. 고추를 씻어서 볼에 3등분으로 잘라 넣고, 다진 마늘, 다진 생강, 찬밥 사골국물 함께 넣어둔다.

1. Wash the peppers and cut them into 3 pieces in a bowl, and put the minced garlic, minced ginger, and cold rice beef          bone soup together.

 

섞어준다(Mix it)

 

2. 양파, 배, 사과를 함께 믹서기에 넣어서 갈아낸다.

 

2. Grind onions, pears, and apples together in a blender.

 

갈아준 결과물(a result of grinding)

 

3. 무를 먹기 좋은 크기로 썰어준다.

 

3. Cut the radish into bite-size pieces.

 

무를썬다(cut radishes)

 

4. 무를 큰 볼에 담고, 소주 반 병과 소금을 넣어 1시간을 절여준다.

 

4. Put the radish in a large bowl, add half a bottle of soju and salt and marinate it for 1 hour.

 

절이기(Pickling)

 

5. 1번과 2번을 새우젓과 함께 넣은 후 믹서기에 갈아준다.

 

5. Put No. 1 and No. 2 together with salted shrimp and grind them in a blender.

 

믹서기(Blender)

6. 5번에  고춧가루를 한 컵만 넣는다.

 

6. Add only one cup of red pepper powder to No.5.

 

 

7. 잘 섞어준다.

 

7. Mix it well.

 

 

7-1. 잘 섞어준다.

 

7-1. Mix well.

 

 

7-2. 마지막으로 잘 섞여졌는지 확인한다

 

7-2. Finally, check if it is mixed well

 

 

 

8. 절인 무에서 물기를 뺀 후 나머지 고춧가루 한 컵을 넣어 무에 색깔을 빨갛게 입힌 후에 양념과 함께 잘 섞어준다. 그러       면 완성!!

 

8. Drain the pickled radish and add the remaining cup of red pepper powder to the radish and mix well with the                      seasoning. Then, it's done!

 

깍두기 완성(Radish kimchi is done)

 

사진을 한컷 한컷 찍어가며 깍두기 만들기를 포스팅해 보았습니다. 늘 먹는 음식이지만 막상 만들려면 쉽지 않지요??

그래도 직접 김치를 만들고 나니 뿌듯하네요^^

다 만들고 나서 하루정도 밖에다가 꺼내 두었다가 먹어보니 아주 맛이 좋았습니다. 

요즈음 K-FOOD도 K-POP과  함께 덩달아서 유행이라는데 겨울 되기 전에 한 번쯤은 직접 해보는 건 어떨까요??

이대로만 만드시면 무조건 맛있어요. 

여러분 깍두기 만들기 도전 어떠세요???? 

 

즐거운 하루 보내시고요 이상 포스팅을 마무리 짓겠습니다.

 

I posted making kkakdugi by taking pictures. It's a food that I always eat, but it's not easy to make it, right?
Still, I feel proud after making kimchi myself^^
After I finished making it, I took it out for about a day and ate it, and it tasted very good.
K-FOOD is also popular with K-pop these days, so why don't you try it yourself before winter comes?
If you just make it like this, it's definitely delicious.
What do you think about making kkakdugi?

Have a great day. We'll wrap up the posting.

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