안녕하세요!
오늘의 아침은 사과와 우유 그리고 샌드위치입니다.
평소 먹는 BLT 샌드위치 말고 특별히 돈가스 샌드위치를 준비했습니다.
Hello!
Today's breakfast is apple, milk, and sandwich.
I prepared a pork cutlet sandwich instead of the usual BLT sandwich.
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돈가스 살이 도톰하니 아주 먹음직스럽네요 잠깐 샌드위치의 역사에 대하여 알아볼까요?
위키 백과를 참고하면, 18세기 존 몬태규 백작을 위해 하인이 일하면서 먹을 수 있는 음식을 개발하게 되었고 빵에 채소와 고기를 함께 먹을 수 있게 했다고 합니다. 하지만 격식을 차려 식사하는 문화가 있던 시대라 처음엔 사람들이 받아들이기 어려워하였는데 간편함 때문에 먹는 사람들이 많아져서 샌드위치 백작의 이름을 따 샌드위치가 되었다고 합니다.
The pork cutlet is thick and delicious. Shall we take a look at the history of sandwiches?
According to Wikipedia, for Count John Montague in the 18th century, servants developed food that could be eaten while working and allowed vegetables and meat to be eaten together on bread. However, it was difficult for people to accept it at first because there was a culture of formal dining, but because of its simplicity, more people ate it, so it became a sandwich after the count of sandwiches.
자 이제 본격적으로 먹어 볼까요??
Should we officially start eating now?
아주 맛이 좋았습니다.
하지만 가벼운 맛의 샌드 위치를 원한다면 적절하지 않을 수도 있어요~
두 조각을 다 먹으면 두툼한 돈가스 덕분에 배가 많이 부르거든요.
아침을 든든히 먹는 사람이라면 돈가스 샌드위치 강추 합니다~!
It tasted very good.
But if you want a light-flavored sandwich, it might not be appropriate
If you eat both pieces, you'll be full thanks to the thick pork cutlet.
If you're a big breakfast eater, I strongly recommend pork cutlet sandwich!
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마지막으로 돈가스 샌드위치 레시피를 알려드릴게요
재료
냉동 돈가스 1장
식빵 2장
채 썬 양배추 1컵
채 썬 당근 0.3컵
마요네즈 2T
돈가스 소스 (취향껏)
후춧가루 조금
식용유 조금
1. 돈가스 겉면에 식용유를 묻힌 후 에어프라이어에 넣고 180℃에서 10분간 굽고 뒤집어서 3분 굽는다.(잘 익었나 확인)
2. 양배추와 당근을 채 썰어 찬물에 담갔다가 건져 물기를 뺀 뒤 마요네즈, 후춧가루에 버무린다.
(양배추와 당근을 찬물에 담갔다가 빼서 사용하면 식감이 더 좋다)
3. 식빵 한쪽 면에 마요네즈를 바른 뒤 구운 돈가스(1번)를 올리고 돈가스 소스를 뿌린 뒤버무린 야채(2번)를 올리고 나머지 식빵을 덮는다.
Material
a sheet of frozen pork cutlet
2 slices of bread
1 cup shredded cabbage
0.3 cups shredded carrot
2T of mayonnaise
Pork cutlet sauce (to your taste)
A little bit of pepper
A little bit of cooking oil
1. After putting cooking oil on the outer surface of the pork cutlet, put it in an air fryer and bake it for 10 minutes at 180℃, then turn it upside down and bake it for 3 minutes. (Check if it is cooked well)
2. Slice cabbage and carrots, soak them in cold water, drain them, and mix them with mayonnaise and pepper.
(The texture is better if you soak cabbage and carrots in cold water and take them out.)
3. Put mayonnaise on one side of the bread, put grilled pork cutlet (No. 1) on top of it, sprinkle pork cutlet sauce, put vegetables (No. 2) on top of it, and cover the rest of the bread.
Enjoy your meal, everyone!
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