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삼시세끼(FOOD LIFE)

두부조림 레시피(The recipe for braised tofu) ASMR + 멸치육수 레시피(Anchovy broth recipe)

by kogossip 2022. 10. 9.

두부조림(braised tofu)

안녕하세요 오늘은 간단하게 두부조림 레시피를 알아볼 겁니다.

 

Hello, today we're going to briefly look at the recipe for braised tofu.

 

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밥맛 없을 때 금방 만들어 먹을 수 있고, 들어가는 소스에 따라서 여러 가지 다른 맛을 내기도 합니다.

(두부조림, 마파두부, 두부찌개 등등)

 

You can make and eat it quickly when the rice is not tasty, and it also tastes different depending on the sauce you put in.
(Braised tofu, Mapa tofu, tofu stew, etc.)

 

두부조림 레시피

 

1. 요리 재료 

재료(4인분 기준)

두부(부침용) 2모, 대파 1/2대, 양파 1개, 청양고추 1개, 다시마 멸치 육수 1컵, 깨 약간

(멸치 육수는 마트에서 파는 것으로 해도 되고, 직접 육수를 만들고 싶은 분은 멸치육수 레시피를 포스팅 맨 아래에 첨부하니 참고하세요)

소스 재료

 간장 3큰술, 맛술 2큰술, 고춧가루 1큰술, 설탕 1큰술, 다진 마늘 1/2큰술, 참기름 1큰술, 후추 약간

2. 만드는 법

 

1. 두부는 먹기 좋게 썰어 약간의 소금, 후추를 뿌려 10분 정도 밑간을 해주세요.

 

2. 대파와 청양고추는 어슷 썰고, 양파는 굵게 채를 썰어 준다.

3. 볼에 소스 재료를 넣고 섞어준다.

4. 프라이팬을 달군 후 약간의 기름을 두르고 두부를 앞뒤로 노릇하게 구워 준다.

5. 냄비에 채 썬 양파를 깔고 두부를 올린다.

6. 다시마 멸치 육수와 간장 양념을 넣어 양념이 잘 배도록 5분 정도 끓인다.

7. 대파와 청양고추를 넣고 5분 정도 중불에서 졸여준다.

    (취향에 따라서 양념이 더 배이게 조금 더 끓여줘도 된다)

8. 깨를 뿌려 마무리한다.

 

The recipe for braised tofu

1. Cooking ingredients

Ingredients (for 4 servings)
2 heads of tofu (for pancakes), 1/2 green onions, 1 onion, 1 cheongyang red pepper, 1 cup kelp anchovy stock, a little bit of sesame(The anchovy stock can be sold at the mart, and if you want to make your own stock, please refer to the recipe at the bottom of the post.)

Source Material
3 tablespoons soy sauce, 2 tablespoons cooking wine, 1 tablespoon chili powder, 1 tablespoon sugar, 1/2 tablespoon crushed garlic, 1 tablespoon sesame oil, a little pepper


2. How to make it


1. Cut tofu into bite-size pieces and season with a little salt and pepper for about 10 minutes.
2. Slice green onions and cheongyang peppers diagonally, and slice onions into thick slices.
3. Put the sauce ingredients in a bowl and mix them.
4. After heating the frying pan, add a little oil and grill the tofu back and forth.
5. Place sliced onions in a pot and place tofu on top.
6. Add kelp anchovy stock and soy sauce and boil for about 5 minutes so that the seasoning is well soaked.
7. Add green onion and cheongyang red pepper and boil them down over medium heat for about 5 minutes.
(You can boil it a little more so that the sauce gets more ingrained depending on your preference.)
8. Finish with sesame seeds.

 

두부조림(braised tofu)

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다시마 멸치 육수 레시피

재료

물 2L, 국물용 멸치 200g, 양파 1개, 대파 1개, 마늘 5개, 다시마 30g, 마른 표고버섯 3개

 

조리순서

 

1. 멸치의 머리와 내장을 제거한다

2. 냄비에 모든 재료를 한꺼번에 넣고 끓인다.

3. 끓기 시작하면 약한 불로 줄이고 다시마를 꺼낸다

4. 약한 불에서 거품을 걷어 내며 30분간 끓인다.

5. 건더기를 체에 거르고 육수를 식힌다.

 
 

지금까지 두부조림과 멸치육수 레시피였습니다.

오늘도 맛있는 음식 많이 먹고 행복한 하루 보내세요~~^^

 

 

Kelp anchovy stock recipe

 

Material

2L of water, 200g of anchovies for soup, 1 onion, 1 green onion, 5 garlic, 30g kelp, 3 dried shiitake mushrooms

Cooking order

1. Remove the head and intestines of anchovies
2. Put all the ingredients in a pot at once and boil.
3. When it starts to boil, lower the heat and take out the kelp
4. Remove the foam from low heat and boil for 30 minutes.
5. Sift the ingredients and cool down the broth.

This was the recipe for braised tofu and anchovy stock.
Eat a lot of delicious food and have a happy day~~^^

 

 

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