오늘은 한국의 대표음식인 언양식 불고기를 먹어 봤습니다.
코스트코에서 구입했는데 너무 맛있어 보여서 안 살 수가 없었어요^^
Today, I tried Eonyang Bulgogi, the representative food of Korea.
I bought it at Costco and it looked so good that I couldn't help but buy it^^
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코스트코 불고기 패키지입니다.
500g에 가격은 9900원입니다. 굉장히 저렴 하지요?
It's a Costco Bulgogi package.
The price is 9900 won for 500g. It's very cheap, right?
달궈진 프라이팬에 양념된 불고기와 준비한 대파와 버섯을 함께 넣어 봅니다..
Put seasoned bulgogi and prepared green onions and mushrooms together in a heated frying pan.
고기가 익어 가기 시작하자 벌써부터 맛있는 냄새가 나네요^^ 군침을 흘렸습니다.
The meat is starting to cook. It smells good already^^ I drooled.
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완성됐습니다.
맛이며 향기며 집에서 직접 한 불고기만큼 맛이 아주 좋네요~!
이쯤에서 레시피를 알아볼까요?
It's done.
It tastes and smells good, and it tastes just as good as the bulgogi I made at home!
Shall we look at the recipe now?
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간단한 불고기 레시피
재료(4인분)
- 소고기(등심 또는 안심) 500g, 양파 200g(2개), 대파 20g(1대), 팽이버섯 50g
재료(Sauce)
- 불고기 양념장: 간장 72g(4TS), 후춧가루 0.6g(1/4ts), 물엿 38g(2TS), 다진 파 14g(1TS), 다진 마늘 8g(1/2TS), 깨소금 3g(1/2TS), 참기름 13g(1TS), 배즙 30g(2TS), 생강즙 16g(1TS), 설탕 48g(4TS)
조리법
1. 소고기는 얇게 썰어 준비한다.
2. 소고기를 배즙과 설탕, 생강즙에 버무려 재어 놓는다.
3. 간장, 후춧가루 물엿, 다진 파, 다진 마늘, 깨소금, 참기름을 잘 섞어서 소스를 만든 후 2번에 넣어 고르게 주물러 양념이 잘 베개 한 후 30분간 숙성시킨다.
4. 채소들을 손질해서 준비한다.(대파는 먹기 좋은 크기로 자르고 , 양파는 채 썬다. 팽이버섯은 밑동을 잘라 다듬어 둔다)
5. 달군 팬에 고기와 채소를 넣고 볶는다.
*취향에 따라 상추, 깻잎, 고추, 마늘을 준비하여 쌈장과 함께 먹는다.
a simple bulgogi recipe
Ingredients (for 4 people)
- 500g of beef (sirloin or tenderloin), 200g of onions (two), 20g of green onions (1 unit), 50g of enoki mushrooms
Material (Sauce)
- Bulgogi seasoning: soy sauce 72g (4TS), pepper powder 0.6g (1/4ts), starch syrup 38g (2TS), chopped green onion 14g (1TS), minced garlic 8g (1/2TS), sesame salt 3g (1/2TS), sesame oil 13g (1TS), pear juice 30g (2TS), ginger juice 16g (1TS), sugar 48g (4TS)
a recipe for cooking
1. Slice the beef thinly and prepare it.
2. Mix beef with pear juice, sugar, and ginger juice and measure it.
3. Mix soy sauce, pepper powder starch syrup, minced green onion, minced garlic, sesame salt, and sesame oil well to make the sauce, then mix it evenly in number 2, and then use it for 30 minutes.
4. Prepare vegetables by trimming them.(Cut the green onion into bite-size pieces, and shred the onion. Cut the bottom of enoki mushrooms and trim them.)
5. Stir-fry meat and vegetables in a heated pan.
* Prepare lettuce, perilla leaves, peppers, and garlic according to your preference and eat them with ssamjang.
정성으로 준비된 저녁식사입니다. 사진에는 보이지 않지만 상추와 깻잎도 함께 쌈 싸 먹었어요
그리고 한식 하면 빠질 수 없는 된장찌개와 깍두기 까지~!!
아주 완벽한 한 끼였습니다.
한국인뿐 아니라 외국인도 사랑하는 불고기!!
오늘은 불고기 어떠세요??
It's a hearty dinner. You can't see it in the picture, but I also ate lettuce and perilla leaves
And doenjang jjigae and kkakdugi that you can't leave out when you think of Korean food
It was a perfect meal.
Bulgogi that not only Koreans but also foreigners love!
How about bulgogi today?
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