
안녕하세요. 오늘은 술안주로 좋은 사태찜을 만들어 보았습니다.
마지막에 레시피도 있으니 꼭 봐주세요^^
Hello. Today, I made good steamed beef shank with alcohol.
There's a recipe at the end, so please watch it^^
A1

한 접시 덜어 봅니다 두부, 표고버섯, 사태를 덜어서 먹어봅니다
비주얼이 먹음직스럽네요.
I'm going to take a plate Tofu, shiitake mushroom. I'm going to eat the beef shank
It looks delicious.

야채를 좋아하시는 분을 위한 사태, 대파, 표고버섯입니다.
보기만 해도 신선하네요.
These are beef shank, Green Onion, and Shiitake mushrooms for those who like vegetables.
It's refreshing just to look at it.

칠리소스와 함께 한컷!
A cut with chili sauce!

파와 사태를 함께 집어서 칠리소스에 먹어봅니다.
고기가 쫀득쫀득하고 파의 신선함이 함께 느껴지네요. 와인과 함께 먹어도 맛있는 맛입니다.
Pick up green onions and beef shank together and try it with chili sauce.
The meat is chewy and I can feel the freshness of the green onion. It tastes good even with wine.

두부와도 함께 먹어봅니다.
I also try it with tofu.

김에다가 밥을 얹고서 사태, 파, 김치를 초밥처럼 싸서 먹어 봅니다.
호오~! 정말 맛있네요
아내가 만들어준 정성 가득 요리였는데요 여러분도 꼭 한 번 해 먹어보길 권합니다.
Put rice on seaweed and wrap the beef shank, green onions, and kimchi like sushi.
Wow! It's really good
It was a dish that my wife made it with all her heart I recommend that you try it.
아내의 레시피
재료( 3인 기준)
사태 600g, 대파 3개, 다시마 1조각, 통후추 10알, 두부 한모, 표고버섯 5개,
육수용 무, 양파 1개, 월계수 잎 3조각
1. 사태를 찬물에 담가서 1시간 정도 핏물을 뺀다
2. 1번에 고기를 건져서 물 3L 넣고 통후추, 양파, 월계수 잎, 무, 대파는 1개만 넣고 40분을 끓인다.
3. 2번의 육수용 야채를 건져내고 고기를 꺼내어 식힌다.
4. 진간장 5T, 설탕 5T 1:1 비율로 양념장을 설탕이 녹을 때까지 까지 잘 저어서 양념장을 준비한다.
5. 식힌 고기를 얇게 썰어주고 육수에 버섯, 대파 2개, 두부, 4번의 양념장을 넣어서 끓어오를 때까지
살짝 끓여준다.
*기호에 따라 칠리소스나 계란 노른자에 찍어 먹어도 맛있다*
wife'sWife's Steamed Beef Shins Recipe
Material (based on 3 people)
600g of beef shank, 3 green onions, 1 piece of kelp, 10 whole peppers, 1 tofu, 5 shiitake mushrooms,
Radish for stock, 1 onion, 3 pieces of bay leaf
1. Dip the situation in cold water and drain the blood for about an hour
2. Remove the meat from No. 1 and add 3L of water. Add only 1 whole pepper, onion, bay leaf, radish, and green onion and boil for 40 minutes.
3. Remove vegetables for stock 2 times and take out the meat and cool it down.
4. Prepare the sauce by stirring the sauce well until the sugar dissolves in a ratio of 5T thick soy sauce and 5T sugar 1:1.
5. Slice the cooled meat thinly and add mushrooms, 2 green onions, tofu, and 4 sauce to the broth until it boils
Bring it to a boil.
*It's delicious if you dip it in chili sauce or egg yolk depending on your preference*
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