오늘은 만둣국을 먹어 봤습니다.
정확히는 떡만둣국이지요~!
큼지막한 만두 세 개와 현미 가래떡 2개를 넣어 먹었어요.
어려서부터 만두를 좋아하는 편이라서 이 만두 저 만두 많이 먹어 봤는데요. 한국의 대기업 만두들은 정말 최고인 거 같습니다. 인스턴트 냉동식품이지만 이렇게 속이 꽉 차고 먹으면 건강해질 것 같은 비주얼을 보여주다니
더군다나 요리법도 아주 쉽습니다. 쪄 먹거나 튀겨먹어도 되고 구워 먹어도 되고 또 취향 따라 라면이나 찌개에 넣어 먹어도 맛있으니 말이죠~!
I tried dumpling soup today.
To be exact, it's rice cake dumpling soup!
I added three big dumplings and two brown rice garaetteok.
I've been a fan of dumplings since I was young, so I've tried these dumplings a lot. I think the dumplings in Korea are the best. It's instant frozen food, but it's so filling that it looks healthy
Furthermore, the recipe is very easy. You can steam it or fry it, grill it, and it's delicious if you put it in ramen or stew according to your preference
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속살이 아주 꽈악 찬 김치 고기만두입니다. 옆에 계란도 같이 보이네요 먹음직스럽죠??
개인적으로 이북식 만두도 좋아하는데요
두껍고 큰 만두피에 보통 만두보다 간이 심심한 속을 넣어서 큼지막하게 만들어서 먹는데, 간장소스에 함께 먹거나 만둣국을 해서 먹으면 이 맛이 그렇게 일품입니다. 손이 많이 가지만 명절 때마다 얻어먹고 있지요^^ 3개만 먹어도 배가 부를 만큼 아주아주 크답니다.
It's a seasoned kimchi meat dumpling. Next to the eggs look the same. It's tempting?
Personally, I like the northern dumplings, too
The thick and large dumpling skin is usually made with a more bland filling than dumplings, and if you eat it with soy sauce or dumpling soup, this taste is so good. Are treated every holiday, but a lot of hand.Only very, very big enough to eat I'm full three ^^.
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떡만두국 레시피
1) 요리재료
가래떡 2개(10cm정도), 냉동만두 큰거3개, 달걀 1개, 쇠고기(양지) 반줌, 양파 3분의1개, 간장 1T, 마늘 , 소금, 후추
2) 요리과정
01. 냄비에 쇠고기를 넣고 육수를 내준다.
02. 양파를 채썬다
03. 냄비에 육수를 넣고 끓으면 냉동만두와 떡, 양파를 넣는다.
04. 다진마늘과 간장 소금으로 간한다.
05. 달걀과 파를 넣고 불을 끈다.
Rice cake and dumpling soup recipe
1) Cooking ingredients
2 garaetteoks (about 10cm), 3 large frozen dumplings, 1 egg, half a handful of beef (yangji), 1/3 onion, 1T soy sauce, garlic, salt, pepper
2) the cooking process
01. Put the beef in the pot and make the broth.
02. Shred the onion
03. Put the stock in a pot and when it boils, put frozen dumplings, rice cakes, and onions.
04. Season with minced garlic and soy sauce salt.
05. Add eggs and green onions and turn off the heat.
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새로한 멸치 볶음밥이 맛이 있어서 밥도 먹었어요.
작은 멸치를 잣과 함께 볶았다. 짭쪼름하고 고소해요. 좋아하는 반찬 이랍니다. 요리하자마자 먹어서 그런가 봐.
따뜻한 밥이랑 정말 잘 어울려요.
여기까지 맛있는 한 끼 한번 알아봤습니다.
여러분도 맛있는 하루 보내세요~!
The new stir-fried anchovies are delicious, so I'm going to eat some rice.
I stir-fried small anchovies with pine nuts. It's salty and savory. I like it as a side dish. Maybe it's because I ate it as soon as I cooked
It goes really well with warm rice.
We've found out about a delicious meal.
Everyone, have a delicious day!
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